Baimės aukštį įveikę…

Gegužės 18 d. Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos II-III klasių mokiniai keliavo į ekspedicinę kelionę – Anykščius. Daugumą mokinių nuo šios kelionės atbaidė praneštas lietingas oras ir aukščio baimė, tačiau oras buvo giedras bei šiltas. Kelionę jaunimas pradėjo energingai ir linksmai nusiteikę. Pirmoje stotelėje aplankė „Laimės žiburį“. Kopdami į statų kalną, linksmai šmaikštavo nekreipdami dėmesio, kiek dar prieš akis yra likę laiptelių. Užkopus į kalną, buvo prisiliesta prie Lietuvos tradicijų: suskaičiavę laiptelius ir pasiekę tikslą, sugalvoti norą ir mesti akmenuką į miško tankmę taip, kad niekas nerastų išsvajotos svajonės ir ji galėtų išsipildyti, taip padarydami mus laimingais.

Jaunimas ant kalno negailėjo įvairiausių veido išraiškų nuotraukoms, kurios atspindėjo jų emocijas. Kelionė tęsėsi į Šv. Mato bažnyčią, kur visi išbandė savo jėgas kopdami į bokštą. Įveikę 109 laiptelius, mokiniai galėjo gėrėtis nuostabiu vaizdu pro bažnyčios bokšto langus, tačiau kai kuriems baimė aukščiui pakišo koją ir vaizdu teko gėrėtis likus žemai. Kelionės pabaiga tapo Lajų apžvalgos takas ir Puntuko akmuo. Iš apžvalgos bokšto buvo galima stebėti nuostabius žmogaus nepaliestus gamtos kūrinius: miškus, tekantį upelį. Visi džiaugėsi giedru, saulėtu oru bei nuostabia Anykščių gamta. Paskutinė stotelė pasibaigė namais. Jaunimas su šypsena lipo iš autobusų, pasakodami įvykius draugams. Viena mokyklos mokinė teigė: „Man ypatingai patiko Lajų takas, atveriantis vaizdą į nuostabią, žmogaus nepaliestą gamtą. Būtent šioje vietoje aš atradau vidinę ramybę ir tarsi „išvalėme“ galvą“.

Ši kelionė tik dar kartą leido suprasti, kokia mūsų Lietuva nuostabi savo gamta ir jos grožiu. Tad prieš aplankydami užsienio valstybes ir žymias vietas, visuomet pagalvokite apie Lietuvą – tokią nuostabią – pažinti ir gyventi…

Kamilė Kurtinaitytė