Ypatinga diena Vilniuje

IA ir ID klasių mokiniai, rudeniškai vėsų penktadienį išvyko į Vilnių, dalyvauti edukacinėse, netradicinėse veiklose. Europos parke jie mokėsi kūrybiškai mąstyti, bendradarbiauti, orientuotis. Dalyvavo orientaciniame žaidime „Lobio paieškos Europos parke“. Susiskirstę į komandas, gimnazistai gavo užduotis – užuominas, žemėlapius. Žemėlapio pagalba muziejaus teritorijoje jie turėjo ieškoti tam tikrų šiuolaikinio meno kūrinių, skulptūrų. Teisingai atlikti visas užduotis prireikė orientacinių sugebėjimų, bendradarbiavimo. Šios veiklos metu gimnazistai mokėsi bendradarbiauti, išklausyti ir padėti vieni kitiems.

MO, modernaus meno muziejuje, turėjo galimybę dalyvauti fotografijos parodoje „Permainų šventė“, analizuojančią šventės temą. Parodoje buvo galima pamatyti įvairių kartų lietuvių fotografų ir šiuolaikinių menininkų kūrybą iš MO ir kitų kolekcijų. Meninę fotografiją papildė dokumentinė medžiaga apie subkultūras: nuo hipių iki dabartinių jaunimo judėjimų. Parodoje apie šventes buvo pasakojama įvairiais būdais: pristatoma dokumentinė vaizdo ir garso medžiaga, netradicinis audiogidas.

Ypatinga buvo diena Vilniuje, kupina įspūdžių, naujų patirčių. Išvykoje gimnazistai sužinojo naujų dalykų, labiau galėjo pažinti vienas kitą.